Med din affär i fokus


IT-advokaterna kombinerar IT-rättslig kompetens med affärsförståelse och proaktivitet. Vi ser juridiken som ett verktyg som ska bidra till att nå ditt kommersiella mål. Om vi ser att ett upplägg kommer att påverka din verksamhet negativt, avråder vi hellre än genomför affären. Eller så föreslår vi ett annat tillvägagångssätt för att du ska uppnå bästa möjliga långsiktiga resultat. Vi är lösningsorienterade och engagerade.

IT-advokaterna arbetar främst med medelstora och stora svenska och internationella företag. Bland våra mindre kunder finns nystartade, innovativa företag som anlitar oss i hela spektrat av affärsjuridiska frågor.

IT-advokaterna har arbetat med IT och telekom sedan 1990. Vi har en både bred och djup kompetens inom området.

Nätverkets styrkor

IT-advokaterna är specialister på affärer där juridiken möter IT. Vårt mål är att sätta samman de juridiska kompetenser du behöver, när du behöver dem. Det möjliggör flexibla, kundanpassade och kostnadseffektiva lösningar.

Vid behov av ytterligare kompetenser har IT-advokaterna ett nätverk av erfarna advokater, projektledare och branschspecialister. Samtliga har lång erfarenhet och goda referenser. Med andra ord kan du alltid känna dig säker på att ditt ärende tas om hand av människor som kan sina områden lika bra som du kan din affär.


IT-advokaterna har expertkunskap inom integritetsfrågor och är Sveriges representant i det internationella nätverket Privacy Europe.

Privacy Europe

Våra utmärkelser

Kunniga, engagerade och affärsorienterade. Så beskrivs IT-advokaterna av många kunder. 
Vi är även stolta över de officiella erkännanden vi tilldelats.

  • IT-advokaterna har, de år vi valt att delta i ”tävlingen”, utsetts till ledande IT-rättsbyrå i Sverige av Chambers
  • IT-advokaterna har, de år vi valt att delta i ”tävlingen”, utsetts till ledande IT-rättsbyrå i Sverige av Legal 500.
  • Mats Hansson har de flesta år sedan 2011 utsetts till ”Leader in its Field” inom IT av Chambers (även de år då vi valt att inte delta i ”tävlingen”).
  • Mats Hansson har de flesta år sedan 2011 utsetts till ”Leader in its Field” inom IT av Legal 500 (även de år då vi valt att inte delta i ”tävlingen”).
  • Mats Hansson utsågs 2011 till ”Sveriges bästa IT-advokat” av International Law Office i London.